SACHAJUAN

Historia
Namnet är inspirerat från sina grundare Sacha Mitic och Juan Rosenlind, som kombinerade sina förnamn till SACHAJUAN när de startade sin salong i Stockholm 1997.

Tillsammans experimenterade de med flera olika varumärken men lyckades inte hitta de resultat eller den stil som de önskade. År 2004 introducerade de sina första egna produkter, som en naturlig fortsättning på deras professionella arbete och som en avspegling av deras salongs stil och känsla.

SACHAJUAN-utbudet är inspirerat av grundarnas tankar om hur hår borde se ut, och hur det bör kännas och röra sig, i kombination med deras syn på branschen och önskan om att göra hårvård enkelt och begripligt för stylister och deras kunder.

Hårvård hade blivit en komplex fråga med mängder av produkter och orealistiska löften. Visionen var att kapa komplexiteten helt och skapa ett enkelt och definitivt utbud. De ville hjälpa stylister att lyckas med produkter som klarar de tuffaste kraven i branschen. Ett utbud som är utformat för att ge professionella resultat och som ger stylisterna kontroll över sitt hantverk.

Salongsmiljön står fortfarande i centrum för produktutvecklingen. Det är där som produkterna inte bara skapas, utan också används inom en överskådlig framtid. De skapar bara produkter som fungerar perfekt i det dagliga professionella arbetet. SACHAJUAN bokstavligen med det dem skapar. Idag leds produktutvecklingen av den omdömesgilla och erfarna Creative Directorn Sacha Mitic.

SACHAJUAN´s produkter är utformade för att uppfylla behoven hos de mest krävande stylisterna, varav Sacha och Juan är de första. Idag säljs SACHAJUAN i fler än 30 länder från Stockholm till Sydney.

PORTFOLIO

Cleanse & Care                                                                            Style & Finish

Treatments                                                                                  Body Care

INGREDIENSER

I produkterna finner du rena ingredienser som ger resultat. Vi använder extrakt av två kallvattensalger som skördas naturligt ur havet: rhodophycea och chondrus crispus.

Ocean Silk Technology är vårt sätt att beskriva hur ingredienserna samspelar för att stärka elasticitet, fukt, glans och allmän skönhet i håret. Ocean Silk Technology gör SACHAJUAN till unik hårvård.

Rhodophycea

Rhodophycea arbetar främst inuti hårstrået. Den stärker håret, ökar elasticiteten och fungerar fuktgivande.

Rhodophycea förbättrar även hårets mineralbalans. Den innehåller magnesium, kalk, mangan och zink som kan utarmas av dagliga skador på håret.

Chondrus Crispus

Chondrus Crispus arbetar främst på hårstråets yta.

Den har ett högre innehåll av kalk och zink som stärker glansen och skyddar håret mot ytskador.

.


Enklare Hårvård

  • SACHAJUAN drivs av skönheten i det enkla. När vi lanserade vårt utbud kände vi att hårvård började bli alltför komplicerad. Vi ville förenkla hårvården för våra stylister och kunder.
  • Sedan början av år 2000 har vi samarbetat med svenska forskare för att ta fram perfekta professionella produkter.
  • Vi använder bara de ingredienser vi behöver – inget mer, inget mindre. Vi ger ärlig produktinformation så att alla förstår vilka ingredienser vi använder och varför.

Vår syn på hår

  • Vår syn på hårvård är enkel: bygg upp en enhetlig grund för styling genom att tvätta håret, använda balsam och lägga till hårbehandlingar efter behov.
  • Vårt mål är att få håret att se ut, kännas och röra sig som hår, fast bättre.
  • Vi tittar på håret i tre dimensioner – yta, struktur och form – eftersom att varje dimension bidrar till den färdiga frisyrens utseende.
  • Håret är inte levande materia förutom hårrötterna, men dess keratinstruktur kan fås att se ut och kännas levande med hjälp av olika former, utseenden och texturer.
  • Genom att stärka och skydda hårets naturliga egenskaper kan vi förbättra det så att håret blir enklare att vårda och kontrollera.
  • Med denna inspiration har vi utformat Ocean Silk Technology för att kunna skapa önskat resultat för varje kund. Vi vill ge kunderna den där känslan av att helt enkelt ha vackert hår.

Tutorials

How to use SACHAJUAN Silver Shampoo

SACHAJUAN | Hair Tutorial | 1:12 min

How to use SACHAJUAN Dry Powder Shampoo

SACHAJUAN | Hair Tutorial | 1:07 min

How to use SACHAJUAN Scalp Shampoo

SACHAJUAN | Hair Tutorial | 0:53 min